PÀDEL AMB TU – VOLUNTARIAT DE “LA CAIXA”
PÀDEL AMB TU – VOLUNTARIAT DE “LA CAIXA”

L’Obra Social “La Caixa” ofereix als seus empleats i empleades poder participar en les activitats solidàries que organitzen les 40 associacions de voluntaris de ”la Caixa” provincials, totes federades a la FASVOL (Federació d’Associacions de Voluntaris ”la Caixa”). Aquestes entitats duen a terme accions solidàries segons les necessitats de cada territori, entre les quals hi trobem per exemple, la de programes ludicosocials per a nens: activitats esportives i creatives.

Voluntaris ”la Caixa” és un programa que impulsa el compromís dels empleats i jubilats de ”la Caixa” amb la societat, tot fomentant el voluntariat com un valor de solidaritat i participació, i canalitzant les inquietuds solidàries de manera organitzada en activitats socials, mediambientals i culturals per a l’interès comú de la societat.

Aquest diumenge hem rebut a l’associació la visita dels voluntaris per col·laborar en el projecte EIVA a les instal·lacions del Club Tennis Tarragona.

La jornada ha començat amb un breu “brefing” per explicar el nou projecte que neix de la necessitat de treballar amb els nostres alumnes les seves capacitats més creatives i lúdiques, i que a més ho puguin fer amb les seves famílies ja que d’aquesta forma potenciem els seus vincles afectius.

L’eix del projecte és el feed-back de l’aprenentatge entre els que hi participen: l’Estimulació; la Inclusió i la integració; la Valoració de l’entorn i dels companys i l’aprenentatge de noves aptituds. D’aquesta forma en donat nom a un projecte que ens il·lusiona pels grans beneficis que aportarà als nostres alumnes.

A través dels tallers els alumnes treballen i potencien les seves habilitats socials i personals, com el treball en equip, la inclusió social, l’autoconfiança, l’autonomia, l’autoestima, la creativitat personal, la capacitat plàstica i la intel·ligència emocional.

Hem dividit als alumnes en dos grups i un grup de voluntaris ha estat primer al taller fent l’activitat programada i l’altre a la pista ajudant a realitazar les tasques psicomotrius i d’habilitats tècniques als alumnes. Tots els voluntaris han passat per les dues activitats i d’aquesta forma han pogut interactuar amb els nens en els dos ambients.

Per acabar la jornada, tots els alumnes, pares, monitors i voluntaris ens hem desplaçat fins la seu de Caixa Fòrum a presenciar en directe el magnífic concert de Pum-Sun-Kà, un espectacle en el qual els utensilis més familiars cobren vida per esdevenir protagonistes d’una inesperada funció musical.

Hem gaudit al màxim petits i grans d’una jornada plena d’emocions.

 

Add Comment